Vecka 48

Det lider mot jul men det betyder inte att det inte händer en massa saker för det! Idag drar två olika event igång, varav den ena kommer jag inte hinna besöka pga jobb men den andra räknar jag med att kunna besöka lite senare på året. Så vad är det jag pratar om då? Jo….

Idag startar Attitude STHLM som håller på hela dagen idag men även i morgon 10-18 i Nackastrandsmässan. Angelica Blick, Daniel Paris, Linda Hallberg och Elsa Ekman kommer att finnas på plats såväl som en massa utställare. Fokus är väl mycket på skönhet och mode men jag tror att man även kan spana in en hel del smycken. Lite ledsamt att jag inte hinner gå.

header_no_2014

Idag öppnar även Kungliga Livrustkammaren sin utställning “Det Glittrar”. Där finns tidstypiska smycken för varje era utställt och denna är öppen tom 16 Aug 2015, så det finns gott om tid att hinna dit och spana på riktiga kungliga juveler!

glittrar_0

“Livrustkammarens nya lilla utställning berättar om smycken med anknytning till svenska kungar och drottningar, prinsar och prinsessor från 1500-talet fram till idag. Föremålen har lyfts fram ur Livrustkammarens, Skoklosters slotts och Hallwylska museets samlingar tillsammans med ett antal privata inlån av smycken från 1600-talet med koppling till Vasa- och Pfalzätten.” – Livrustkammaren

// Attitude STHLM starts today at Nackastrandsmässan and ends tomorrow. And the Royal Armoury’s artefacts are on display at Livrustkammaren until 16th Aug. 

Leave a Reply